اگه رستوران داری یا تازه راه انداختی، حتما میدونی که خرجها گاهی از درآمدم میزنه بالا! از خرید مواد اولیه گرفته تا حقوق پرسنل و قبض و تجهیزات و کلی چیز دیگه. ولی یه سری راه هست که بشه خرجها رو کنترل کرد، بدون اینکه کیفیت غذا یا خدمات بیاد پایین. تو این مطلب میخوایم با هم بهترین راههای کاهش هزینه در رستوران رو مرور کنیم. هم سادهان، هم کاربردی.
بعضی وقتا نصف خرج رستوران به خاطر همین موادیه که خراب میشن و میریزن دور. یه برنامهریزی ساده برای سفارش مواد، کنترل تاریخ انقضا و خرید به اندازه، میتونه کلی صرفهجویی برات بیاره و باعث کاهش هزینههای رستوران بشه.
بجای اینکه همهچی دستی ثبت بشه، با یه نرمافزار رستورانی خیلی از هزینههای پنهان کم میشه. مثلاً:
اگه قراره تخفیف بدی، جوری بده که آخرش سودت کمتر نشه. مثلاً:
یه وقتهایی یه تماس ساده با تأمینکننده میتونه بهت تخفیف یا شرایط پرداخت بهتر بده. اگه چندتا رستوران با هم خرید کنید، حتی ممکنه جنس ارزونتری گیرتون بیاد. خیلی موقعها اگه برای مدت زیادی از یه فروشنده مواد اولیهت رو تامین کنی باعث میشه که تو رو مشتری ثابت خودش بدونه و هر از گاهی تخفیفهایی بهت بده! یه راه دیگه هم اینه که از طریق اپلیکیشن سفارش غذا و گزارشهایی که توی پنل بهتون میده متوجه بشید که سفارش کدوم غذاها بیشتره و بیشترین هزینه رو برای تامین همون مواد غذایی کنید.
منوی خیلی بزرگ، ظرفای خیلی پر یا ناهماهنگی بین آشپزخونه و سالن میتونه باعث بشه کلی غذا بریزی دور. مشتری هم اگه ببینه همیشه غذا زیاد میمونه، شاید حس خوبی نگیره. اندازهگیری دقیق و شنیدن بازخورد مشتری خیلی کمک میکنه. دیزاین غذا راه حلی هست که حجم غذا رو متفاوت نشون میده! دیزاین حرفهای شاید یکم وقتگیر باشه اما باعث جذب مشتری میشه و حجم غذا هم اینجوری راحتتر کنترل میشه.
مثلاً لامپای کممصرف بذار، دستگاههایی بگیر که انرژی کمتری مصرف کنن. شیر آب چکه نکنه. همین چیزای کوچیک، آخر ماه کلی رقم میشن و اگه رعایتشون کنی باعث کاهش هزینههای رستوران میشن؛ طراحی برق و روشنایی رستوران باید به صورتی باشه که هم کمهزینه باشه و هم از زیبایی دکوراسیون کم نشه.
با استفاده از منوی دیجیتالی نیازی نیست که منو رو چاپ کنی و روی میزها قرار بدی و کلی هزینه کنی به جای اون با هزینهی کمتر یه منو با QRکد طراحی میشه و منو به راحتی نمایش داده میشه؛ البته بعضی از نرم افزارهای رستورانی هستند که منوی دیجیتال رو به نرم افزار و سایت متصل میکنن و اینجوری ثبت سفارش هم ممکن میشه.
طبق آمار و تحقیقاتی که انجام شده نحوهی دیزاین منو خیلی مهمه؛ اینکه کدوم غذا رو کجا بذاری؟ چه غذاهایی اول باشن و کدوم غذاها وسط و آخر منو ذکر بشن! مثلا بهتره غذاهای ارزونتر و گرونتر رو میکس کنی و جدا جدا قرار ندی چون اینجوری امکان سفارش غذاهای گرونتر بالا میره. معمولا مردم منو رو از بالا شروع میکنن به خوندن پس بهتره غذایی که برای مواد اولیهش هزینه کردی جلوی چشم بگذاریش.
هزینهها تو رستوران تمومی ندارن، ولی با یه ذره دقت و برنامهریزی میتونی خیلی از خرجهای اضافه رو کم کنی. یادت نره هدف اینه که هم کیفیت حفظ بشه، هم دخل و خرجت به هم بخوره و در نهایت همهی این کارها باهث کاهش هزینههای رسورانت بشه.
نرم افزار رستوران رایگان چاشنی برای آشنایی شما با این نرم افزار دموی رایگان را به مدت یک ماه در اختیار شما قرار میدهد تا به صورت کامل با تمام قابلیتهای این نرم افزار آشنا شوید و در صورت تمایل همکاری با چاشنی را با پشتیبانی تمام وقت ادامه دهید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر و پاسخ به سوالات متعدد شما دربارهی نرم افزار رستوران چاشنی تیم پشتیبانی به صورت تمام وقت در خدمت شماست.